Βουτσινάς Βαλσαμάκης | Λίφτινγκ Προσώπου
Πλαστική χειρουργική είναι η ειδικότητα της ιατρικής που ασχολείται με την αποκατάσταση ή τη βελτίωση της λειτουργίας μιας σειράς ιατρικών προβλημάτων, τα οποία είτε δημιουργούνται εκ γενετής ή είναι επίκτητα ως αποτέλεσμα τραύματος, εκφύλισης, ασθένειας, ή ηλικιακής φθοράς.
πλαστικος χειρουργοςσ κολωνακι, Βαλσαμάκης Βουτσινάς, drvoutsinas, πλαστικος κολωνακι, πλαστικοι χειρουργοι κολωνακι, αυξητικη, στηθους, μαστου, ανορθωση, μειωτικη, λιποαναρροφηση, ρινοπλαστικη, κοιλιοπλαστικη, λιπογλυπτικη, γλουτων, υαλουρονικο, botox, face lift
430
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-430,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Λίφτινγκ Προσώπου

Λίφτινγκ Προσώπου

Mε το λίφτινγκ προσώπου (facelift) αντιμετωπίζεται η έντονη χαλάρωση του δέρματος, καθώς και οι ρυτίδες του προσώπου και του λαιμού, οι οποίες οφείλονται κυρίως στη φυσιολογική γήρανση του ανθρώπου και στην επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Mε λίφτινγκ προσώπου και λαιμούεπιτυγχάνεται χειρουργικά το τέντωμα του δέρματος του προσώπου αφαιρώντας το πλεονάζον δέρμα.

Με το λίφτινγκ προσώπου επιτυγχάνεται χειρουργικά το τέντωμα του δέρματος του προσώπου με αφαίρεση πλεονάζοντος δέρματος, ώστε το ρολόι του χρόνου να γυρίσει 8 – 10 χρόνια πίσω όσον αφορά στην εμφάνιση του προσώπου. Oι τομές γίνονται μέσα στα μαλλιά, ώστε να μη φαίνονται. Tο λίφτινγκ μπορεί να είναι εκτεταμένο, βαθύ, μίνι κλπ, ανάλογα με την επιθυμία και τις ανάγκες του ενδιαφερομένου.

Για τον περιορισμό των ουλών εφαρμόζονται διάφορες μοντέρνες εναλλακτικές χειρουργικές τεχνικές, όπως το ενδοσκοπικό λίφτινγκ και τα εξειδικευμένα Laser. Όμως αυτές δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε άτομα με πολύ χαλαρό δέρμα ή σχετικά μεγάλης ηλικίας.

Oι τομές γίνονται μέσα στα μαλλιά, ώστε να μη φαίνονται. Tο λίφτινγκ μπορεί να είναι εκτεταμένο, βαθύ, μίνι κλπ, ανάλογα με την επιθυμία και τις ανάγκες του ενδιαφερομένου.

Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, το λίφτινγκ προσώπου συχνά συνδυάζεται ταυτόχρονα με άλλες πλαστικές επεμβάσεις προσώπου, όπως βλεφαροπλαστική, ανόρθωση φρυδιών, αναζωογόνηση με Laser κλπ.

Πραγματοποιείται με τοπική ή γενική αναισθησία και απαιτείται το πολύ μία διανυκτέρευση στην κλινική.

Ποσες συναντησεις χρειαζονται;

Συνήθως χρειάζονται περισσότερες της μιας, συναντήσεις του ενδιαφερόμενου με τον πλαστικό χειρουργό για την εκτέλεση της επέμβασης, ώστε να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες του πλάνου που θα ακολουθηθεί και βεβαίως να λυθούν όλες οι απορίες που σίγουρα θα υπάρχουν.

Πoσος χρoνος χρειαζεται;

Ο χρόνος εξαρτάται από την έκταση της επέμβασης , την τεχνική που χρησιμοποιείται και την ταχύτητα του χειρουργού. Κατά μέσον όρο ένα κανονικό facelift διαρκεί 4.5 με 5 ώρες ενώ ένα mini-facelift είναι τουλάχιστον 1-1.5 ώρα λιγότερο.

Ειδος αναισθησιας

Γενικά η επέμβαση του κανονικού lifting γίνεται υπό γενική αναισθησία. Ωστόσο οι νεότερες και λιγότερο εκτεταμένες τεχνικές όπως το MACS Facelift μπορεί να γίνουν και υπό τοπική αναισθησία και μέθη.

Χρονος αναρρωσης;

Βέβαια ο χρόνος ανάρρωσης έχει να κάνει και με την έκταση του χειρουργείου. Πιο σύντομα επανέρχεται ένα πρόσωπο που υπεβλήθη σε mini-facelift, αλλά κατά μέσον όρο σε χρονικό διάστημα 10-15 ημερών μετά το χειρουργείο το πρόσωπο έχει μια απολύτως αποδεκτή και βέβαια ανανεωμένη εμφάνιση.

Τα αποτελεσματα ποσο διαρκουν;

Τα αποτελέσματα διαρκούν κατά μέσον όρο 7-10 χρόνια. Πάντως παίζει σημαντικό ρόλο η ηλικία, η κατάσταση του προσώπου πριν την επέμβαση καθώς και ο τρόπος ζωής που ακολουθείται.

Υπαρχουν επιπλοκες;

Οι επιπλοκές είναι ένα θέμα που ο ενδιαφερόμενος επιβάλλεται να γνωρίζει και να έχει συζητήσει προκαταβολικά με τον γιατρό του, έστω κι αν αυτές είναι σπάνιες και σχεδόν πάντα αντιμετωπίσιμες.

ΠOΣΟΣ ΧΡOΝΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

Το άτομο μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του το ίδιο βράδυ, ενώ μπορεί να εμφανιστεί ελεύθερα για τις κοινωνικές του δραστηριότητες δέκα έως έντεκα ημέρες μετά την επέμβαση.

Καλέστε άμεσα στο

210.72.12.108 για

ραντεβού με τον ιατρό

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό και βρείτε λύση, άμεσα